Linkkejä
Kalenteri

Etusivu

Kuortaneen metsästysseura on perustettu vuonna 1945.
Seuralla on noin 33000 hehtaarin alueet.
Jäseniä on tällä hetkellä 355 maksanutta (>400).

Ajankohtaista


Tiedoksi tulevia kokeita:
Hirvikokeessa 4.11 maastoina Rakettu ja Ramala-Haukkakallio-Heinineva
Kuurtaneshaukkujen maastoina 5.11 Kaaranka, Rakettu , Takaluoma ja varamaastona Pasto/Sarvineva

Ajokoe (jänis) 11.11.
KettuPM 19.11 Maastona Kivenmaki-Kattelus
Ajokoe (kettu) 10.12.


Sääntöluonnos:

Saannot_2022_Luonnos1

Jäsenkortin tekstit:

JASENKORTTIINTEKSTIT20222023Kuurtanes haukut 5.11.2022 Ampmarata Kymppi


Ilmoittautuminen: Peräkangas Jani Kuortane@rhy.riista.fi puh. 0505427306

OmaSP
IKH KuortanePOIKKEUSLUPA VARISKEN JA HARAKAN PYYNTIIN LUPAEHDOISSA MAINITTUINA AIKOINA JA KARTTALIITTEEN PAIKOISSA AIKAVÄLILLÄ 13.4.2021 - 8.5.2025.
LUPAEHDOISSA MAINITTUJA MÄÄRIÄ EI SAA VUOSITTAISILLA AIKAJAKSOILLA YLITTÄÄ, MUTTA LUPAKIINTIÖ OLISI HYVÄ SAADA HYÖDYNNETTYÄ MAHDOLLISIMMAN HYVIN.
SAALIIT KIRJATAAN OMARIISTAAN, OHJE LIITTEENÄ tai mikäli ei sitä saa käyttöönsä, ilmoitetaan saaliista Ari Järvikankaalle.

VARIS_HARAKKALUPA (pdf)

Kuortaneen Ampumapaikat 2021 (pdf)

SAALISKIRJAUKSET OMARIISTA (pdf)


Tervehdys Seuran jäsenet,

Tee saalisilmoituksesi metsästyskaudesta, jos et ole jo tehnyt, tähän sähköpostiosoitteeseen kuortanems@outlook.com , viestiin otsikko: SAALISILMOITUS 19-20 ja oma nimi perään.
Saalisilmoituksen voi tehdä sähköpostiin myös toisen puolesta, mutta silloin on otsikossa oltava vain sen nimi, jonka saalis ilmoitetaan. Sähköpostittomat voivat ilmoittaa saaliinsa johtokunnan jäsenelle kirjallisena.

Palkintona kaikkien vastanneiden (myös 0-saalis) kesken arvotaan pienpetopyytämiseen liittyviä tuotteita.

Muistutetaan jälleen teitä kaikki metsästyksen sujuvuudelle kaikista tärkeimmästä, eli maanomistajayhteistyöstä ja sen toimivuudesta;
-pelloilla tai maastossa ei ajeta ilman maanomistajan erillistä lupaa
-tie- ja peltoliittymiä ei tukita maanomistajien liikenteeltä
-nuolukiviä tai ruokintoja ei saa perustaa/pystyttää ilman maanomistajan lupaa
-nuotio tehdään omista puista ja palamatta jääneet nuotiopuut potkaistaan talviaikaan sivuun/ojaan, että ne ei jää lumilingon kitaan seuraavalla linkouskerralla
-kaikki roskat tuodaan mukana metsästä pois ja laitetaan kotona roskikseen
-mikäli maanomistaja on esim metsätöissä, metsästäjät väistää tai tiedottaa olemassaolostaan, jos ollaan lähialueella jahdissa (turvallinen etäisyys ja ampumasuunnat huomioitava tarkkaan)
-pidetään huoli lain vaatimasta 150m minimietäisyydestä asuttuun kiinteistöön / lomakiinteistöön, jos siellä ollaan paikalla, mieluummin 200m kuin 151m...
-tiedotetaan johtokunnalle tai edesautetaan vuokrasopimuksen päivittämisessä, mikäli tulee tietoon maanomistajavaihdoksia tai muutoksia tilarajoissa, jotka aiheuttavat mahdollisesti aukkoja seuran metsästysalueisiin. Myös vielä sopimuksettomien alueiden osalta kaivataan koko jäsenistön panosta sopimuksien saavuttamiseksi.
-välitetään positiivista kuvaa metsästäjistä kaikin tavoin

Mikäli haluatte esittää seuran toimintaan liittyen uusia ideoita tai palautetta muuten, ole yhteydessä johtokuntaan tai lähetä sähköposti: kuortanems@outlook.com . Asiat käsitellään johtokunnan toimesta ja tarvittaessa esitetyt asiat otetaan seuraavaan yleiseen kokoukseen asialistalle.

Koirakokeisiin (myös pitkät kokeet) koemaastot sovittava ennen koetta:
Maastomestari Harri Kuhalampi 0400-449091

Seuran metsästysalueet saatavilla näkyviin Tracker sovellukseen pyynnöllä kuortanems@outlook.com

Saaliskuvauksen 10 käskyä:
1.Eläimen asettelu havupedille on kaunis ele.
2.Jos siihen ei ole mahdollisuutta, niin muu luonnollinen ympäristökin on hyvä.
3.Ota kuva mahdollisimman siististä eläimestä.
Ei verta, avattua mahaa, suolia tai muutakaan teurastamotunnelmaa, ellei kyse ole riistankäsittelytilanteesta.
4.Ulkona roikkuva kieli ei tuo kuvaan positiivista lisäarvoa.
5.älä istu eläimen päällä, laita jalkaa sen päälle tai naulitse sitä puukolla puunkylkeen.
äläkä laita eläimelle lippalakkia, tupakkaa huuleen tai mitään muutakaan somistetta.
6.älä julkaise kuvaa siitä, kun koira ravistelee kuollutta saaliseläintä. Tästä on lähtenyt liikkeelle jopa virheellisiä syytöksiä siitä, että saalis on revitetty elävältä.
7.Mainitse kuvaa julkaistessasi mistä ja milloin se on otettu. Ruotsista joulukuussa ammuttu metso saattaa muuten tulla Suomessa ilmiannetuksi salatapettuna.
8.Jos kuvassa on useita saaliseläimiä, asettele ne siististi. Veneen pohjalla lilluva röykkiö ei ole kovin kuvauksellinen.
9.älä pröystäile ylisuurilla saalismäärillä. Maltti on valttia niin metsällä kuin kuvauksessakin. Ja jos kyse on ison seurueen saaliista, niin mainitse se.
10.Kannattaa muistaa, että omalla nimellä ja kuvalla varustettu siistikin nettijulkaisu saattaa johtaa häiriköintiin,
varsinkin jos se liittyy suurpetoihin. Eli kannattaa aina miettiä, mitä julkaisee ja missä.

Metsästyskauden alussa jokaisen metsästäjän on syytä tutustua metsästyslainsäädännön tuoreisiin muutoksiin. Ajantasainen lainsäädäntö ja viimeisimmät muutokset löytyvät koulutusportaalista:
https://koulutus.riista.fi/kurssikategoria/lait-ja-asetukset-fi/
Portaalista löytyy lisäksi paljon muuta mielenkiintoista materiaalia.


JäSENLASKUTUS :
Yhdistyksen jäsenmaksut on lähetetty jäsenille metsästäjäliiton keskitetyn laskutuspalvelun kautta.
Jäsenille saapuva lasku maksetaan metsästäjäliiton tilille ja käytetään laskun viitettä. Liitto tilittää seuralle, liiton jäsenmaksusta jälkeen jäävän osuuden.
Metsästyskauden saalisilmoitukset tehdään OmaRiistaan, johtokunnan jäsenelle tai sähköpostilla kuortanems@outlook.com (otsikoksi viestiin; saalisilmoitus 20xx ja nimi)

Seuramme virallisena tiedotuskanavana toimii nämä nettisivut ja Viiskunta-lehden seuratoimintapalsta. Yhteydenotot johtokuntaan puhelimitse tai sähköpostilla.

Seurallamme ei ole Facebookissa virallisia sivuja. Facebookissa seuramme nimellä oleva sivusto on jäsenten perustama ja ylläpitämä. Seura / seuran johtokunta ei osallistu tuon sivun ylläpitoon, valvontaan tai moderointiin. Johtokunta ei huomioi Facebookin kautta tehtyjä ilmoituksia. Seuran toimintaan liittyviä asioita/tapahtumia saatetaan linkittää noille sivuille tiedoksi.

Seuramme jäsenten on hyvä muistaa asiallinen käytös kaikkialla sosiaalisessa mediassa. Metsästykseen liittyvien kuvien ja kommenttien julkaisua on jokaisen syytä harkita tarkkaan. Seuramme nimellä olevalla sivulla ei tule ketään pilkata tai syyttää ja johtokunnan toimenpiteitä aiheuttavista asioista täytyy olla yhteydessä suoraan johtokunnan jäseniin puhelimitse tai sähköpostilla, ei julkisesti some-kanavissa.
Saaliskuvien ja kommenttien julkaisu ei aina palvele metsästäjien etuja ja onkin muistettava, että nettikirjoittelua seuraa myös moni muu kuin metsästäjä. Muistakaa, että kuvissa olevilta henkilöiltä on kysyttävä lupa julkaisuun ja julkaisut on tehtävä omalla nimellä, eikä esim. seuran nimissä.

METSäSTäJILLE HUOMIOITAVAA:

Maanomistajat vuokraavat maansa metsästysharrastukselle vastikkeetta, joten kunnioitetaan heidän suomaa harrastusmahdollisuutta.

- Mitä viet metsään tuo ne myös pois; hylsyt, roskat jne pois maastosta
- Autolla/mönkijällä maastossa liikkumiseen on oltava maanomistajan lupa, valmiiden ajourien käyttö esim. saaliin noutoon on pääsääntöisesti vuokrasopimusten pohjalta sallittua, maastoon ei saa aiheuttaa vahinkoa esim. puustolle tai viljelyksille.
- Maastossa tehtäviin riistanhoitotoimiin ja esim metsästystilanteessa pienpetojen kaivamiseen on kysyttävä maanomistajalta lupa.
- Tervahaudat luetaan pääsääntöisesti kiinteiksi muinaisjäännöksiksi ja siten niiden kohdalla on maan muokkaaminen/kaivaminen kielletty.

Muuta:
Metsästykseen ja aseiden käsittelyyn liittyvät lait ja rangaistukset kiristyneet:

Tutustu Metsästyslain ( Finlex linkki vasemmalla), eritoten LUKUUN 4 Metsästystavat, jossa käsitellään moottorikäyttöisten kulkuneuvojen käytön rajoituksia ja metsästysaseen kuljettamista.

Muistutus hyvien metsästystapojen ylläpidosta (Metsästäjäliitto):
1. Kunnioita riistaa ja sen elinympäristöjä
2. Verota riistaa kestävän käytön periaatteella
3. älä aiheuta riistalle tarpeetonta kärsimystä
4. Käsittele saalis oikein ja käytä se hyödyksi
5. Hoida riistaa
6. Huolehdi metsästäessäsi omasta ja toisten turvallisuudesta
7. Hanki metsästyksessä tarvittavat tiedot ja taidot ja kehitä niitä
8. Luo hyvät suhteet maanomistajiin ja toisiin metsästäjiin
9. Pyri järjestäytyneen metsästysseuratoiminnan pariin
10. Luo ja ylläpidä hyvät suhteet toimialueesi asukkaisiin ja luontoharrastajiin
11. Pidä hyvä huoli metsästyskoirastasi
12. Luo myönteisyyttä metsästysharrastusta kohtaan

Eritoten huomioitava: Ilman rakennuksen omistajan tai haltijan nimenomaista lupaa eläintä ei saa ampua 150:tä metriä lähempänä sellaista rakennusta, jossa asutaan. Ilman alueen omistajan tai haltijan nimenomaista lupaa riistaeläintä ei saa etsiä pihasta tai puutarhasta eikä metsästystarkoituksessa saa kulkea viljelyksillä ennen kuin sato on korjattu tai koottu.
Herrasmiesopimus: Maanomistajien ja toisten metsästäjien tekemiä riistanhoidollisia toimia tulee kunnioittaa ja esimerkiksi ruokintapaikat ja niiden välitön läheisyys on syytä rauhoittaa eläimille. Toisen ylläpitämältä ruokintapaikoilta ei tule ampua eläimiä ilman asianomaisen lupaa.

Terveisin Kuortaneen Metsästysseuran Johtokunta


*